Hlavní obsah

Případ ubodaného rotvajlera v Kraslicích policie vyšetřuje jako týrání zvířat

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraslice

Jako podezření na týrání zvířat začali kriminalisté vyšetřovat okolnosti hádky muže a ženy na Sokolovsku ze začátku října, která skončila smrtí psa. Rotvajler bránil ženu během konfliktu, při kterém ji muž napadl, agresor pak zvíře ubodal.

Foto: Záchranná a odchytová služba pro zvířata

Rotvajler bránil ženu před napadením.

Článek

K incidentu došlo 4. října v bytě v Kraslicích. Mezi mužem (ročník 1989) a ženou (ročník 1987) tehdy propukla hádka, při které muž ženu napadl. Rotvajler podle policie napadenou bránil.

Agresor psa několikrát bodl nožem a způsobil mu zranění, která zvíře nepřežilo. Žena skončila se zraněním v nemocnici. Kvůli čemu přesně, policie neuvedla.

„Ve věci úmrtí psa byly kriminalisty zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Okolnosti konfliktu mezi dvojicí v současné době prověřuje policejní oddělení v Kraslicích,“ sdělila v pondělí Novinkám mluvčí policie Eva Valtová.

Rotvajler na Sokolovsku bránil ženu před napadením, muž ho ubodal

Krimi

Policie dříve uvedla, že samotnou hádku muže se ženou prověřuje jako ublížení na zdraví.

Za týrání, které skončí úmrtím zvířete, hrozí až tříleté vězení. Původně policie prověřovala rovněž variantu, zda nešlo o krajní nouzi. V takovém případě by se muž nedopustil ničeho protiprávního.

V případu ale policie dosud nikoho neobvinila a vzhledem k probíhajícímu vyšetřování jsou všechny možnosti stále ve hře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám