Hlavní obsah

Na seniorku v Ústí spadl při vyšetření rentgen a zabil ji. Policie nenašla viníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Policie odložila případ pádu rentgenu v ústecké Masarykově nemocnici. Zářič rentgenu zabil v říjnu 2017 při běžném vyšetření 80letou ženu. Provozovatel nemocnice už dříve uvedl, že pád přístroje způsobila mechanická závada. Kriminalisté vyloučili podezření z trestného činu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

O vývoji ve vyšetřování v pondělí informovala policejní mluvčí Šárka Poláčková. „Po dohodě se státním zástupcem byl případ odložen. Ve věci nejde o podezření z trestného činu," uvedla mluvčí.

Krajská zdravotní, pod níž nemocnice patří, už dříve vyloučila, že by za pád části zařízení mohla obsluha.

Případ nákupu respirátorů policie odložila

Domácí

Případ prošetřovali krajští kriminalisté s podezřením na trestný čin usmrcení z nedbalosti, vyžádali si k věci řadu posudků a bezmála po čtyřech letech nyní rozhodli o jeho odložení.

Nečekaně uvolněný zářič spadl na osmdesátiletou pacientku. Přes okamžitou pomoc zdravotníků seniorka zemřela.

Osočil lékaře, že nechávají schválně umírat pacienty. Policie ho obvinila z pomluvy

Krimi

„Krajská zdravotní může potvrdit, že šlo o mechanickou závadu v tubusu rentgenu," uvedl tehdy mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký.

Přístroj byl do ústecké nemocnice instalován v prosinci 2015. Vedení nemocnice po nešťastné události nechalo okamžitě odstavit i druhý přístroj stejného výrobce.

Odstavený přístroj společnost nahradila, pořídila rentgen od jiného výrobce, který splňuje nejpřísnější bezpečnostní kritéria.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám