Hlavní obsah

Osočil lékaře, že nechávají schválně umírat pacienty. Policie ho obvinila z pomluvy

Právo, pab
Plzeň

Z pomluvy a šíření poplašné zprávy obvinila policie 63letého muže z Plzně, který letos v březnu veřejně osočil lékaře z plzeňské fakultní nemocnice, že nechávají schválně umírat pacienty s koronavirem. Právu to potvrdila policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že muži hrozí v případě uznání viny až osm let vězení.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Obviněný muž zveřejnil na sociálních sítích video, které pořídil v nemocnici při návštěvě vážně nemocné matky na covidovém oddělení. Obrázky pak doplnil útočným komentářem proti zdravotnickému personálu.

„Zvukové a obrazové nahrávky, které obviněný zveřejnil, mohly způsobit vážné znepokojení alespoň u části obyvatelstva tím, že rozšiřují poplašnou zprávu o interním chodu na pracovišti ve zdravotnickém zařízení,“ řekla Hokrová.

O expřítelkyni šířil, že má pohlavní nemoc. Za pomluvu mu hrozí až dva roky

Krimi

„Dále měl svým jednáním způsobit újmu na dobrém jménu lékařského personálu,“ upřesnila Hokrová s tím, že muž je stíhán na svobodě.

Pavel H. na videu mimo jiné tvrdil, že lékaři odmítli podat jeho umírající matce léky Isoprinosine nebo „Inverktimin“. „Oni ti to nedají, radši nechají lidi umřít. Mají to jako národní sport,“ tvrdí muž na videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám