Hlavní obsah

Při vyšetřování úmrtí muže na chatě našla policie zbrojní arzenál

Brno

Překvapení čekalo v minulých dnech na policisty v rekreační chatě na Brněnsku. Při vyšetřování úmrtí jejího majitele našli zbrojní arzenál vážící desítky kilogramů. Některou munici museli zlikvidovat pyrotechnici na místě.

Foto: Policie ČR

Nalezená munice na Brněnsku

Článek

Podle policie byla sbírka zemřelého muže opravdu široká. „Ve své sbírce měl široký průřez ostrého vojenského střeliva z období druhé světové války. Většinu zřejmě nalezl a vykopal na místech, kde se bitvy historicky odehrály,“ uvedla mluvčí policie David Chaloupka.

Adept na Darwinovu cenu z Českokrumlovska hodil do ohně protiletadlový granát

Krimi

Policie připustila, že nálezy vojenské munice nejsou nijak ojedinělé. V tomto případě je však výjimečné její množství nasbírané jedním člověkem. Policisté nalezli 26 kg malorážové munice, téměř 800 dělostřeleckých granátů, osmdesát ručních granátů a devět leteckých pum.

Foto: Policie ČR

Nalezená munice na Brněnsku

Některá munice byla nebezpečná, a tak ji musel pyrotechnik zlikvidovat nedaleko chaty. Zbytek byl odvezen k likvidaci. Případem se zabývají kriminalisté, protože skladování munice je trestné. Úmrtí muže souviselo s jeho zdravotním stavem, násilnou smrt policie předběžně vyloučila.

Mluvčí také připomněl, že právě probíhá zbraňová amnestie a lidé, kteří doma mají nelegální munici, ji mohou beztrestně odevzdat. „Nebo raději policisty přivolat na místo uložení, aby se starou a mnohdy poškozenou municí nemuseli manipulovat a nikoho tím neohrozili,“ konstatoval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nalezená munice na Brněnsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám