Hlavní obsah

Adept na Darwinovu cenu z Českokrumlovska hodil do ohně protiletadlový granát

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holubov

Na Českokrumlovsku se vážně zranil muž poté, co hodil do ohně protiletadlový granát, který našel venku. Munice vybuchla a střepiny způsobily nálezci těžká zranění. Kriminalisté případ vyšetřují jako nedovolené ozbrojování.

Foto: Policie ČR

Ohniště, do kterého muž hodil granát

Článek

Záchranáři a policie vyjeli k těžce zraněnému muži v sobotu krátce po 19. hodině do obce Holubov. Jeho věk policisté neupřesnili, uvedli, že je ve středním věku.

„Dle dosavadního šetření měl nalézt na blíže nezjištěném místě na Českokrumlovsku německý protiletadlový granát typu DG ráže 2 cm, Sprgr (FLAK), ten si měl ponechat, odnést ho do své chaty a následně ho měl hodit do hořícího ohniště. Granát vybuchl a střepiny ho vážně zranily,” sdělila v úterý mluvčí policie Lenka Pokorná.

Policie našla v garáži v Praze zbrojní arzenál. Jsem sběratel, řekl majitel

Krimi

Kriminalisté případ vyšetřují jako nedovolené ozbrojování, za což v případě obvinění a soudu hrozí v základní sazbě až dvouleté vězení.

„Nález jakéhokoliv podezřelého předmětu připomínající munici je nutné neprodleně oznámit policii. S nálezem nikterak nemanipulujte, pouze zajistěte prostor proti nežádoucímu vstupu dalších osob. Vhazování těchto předmětů do ohně je vyloženě hazard se životem,” zdůraznila mluvčí.

Muž v Praze našel při výlovu rybníka granát a odnesl si ho domů

Krimi

Muž by se tak s jistou mírou nadsázky mohl stát kandidátem na tzv. Darwinovu cenu, kterou se „hodnotí” incidenty, za kterými stojí hlavně lidská hloupost a nesoudnost. Faktem ale je, že podmínkou pro udělení ceny je úmrtí dotyčného při incidentu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám