Hlavní obsah

Při požáru v Zubří hasiči evakuovali dvacet lidí

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zubří

Dvacet lidí museli v sobotu večer kvůli požáru evakuovat hasiči z bytového domu v Zubří na Vsetínsku. Dva z obyvatel, dospělý a dítě, museli být převezeni do nemocnice. Požár v domě se čtyřmi patry se hasičům naštěstí podařilo rychle zvládnout a lidé se postupně vrátili do svých bytů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kvůli požáru bytového jádra museli hasiči evakuovat dvacet lidí z domu v Zubří na Vsetínsku.

Článek

„Tři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu po deváté hodině večer u požáru v bytovém domě v Zubří na Vsetínsku. Hořelo bytové jádro jednoho z bytů v domě na ulici Sídliště v Zubří. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Meziříčí, jednotce Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm a jednotce dobrovolných hasičů Zubří. Hasiči vyjeli s třemi automobilovými cisternami,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

„Obyvatele domu museli hasiči kvůli hrozícímu nebezpečí evakuovat, vyváděli je z domu v evakuačních maskách. Na místě zasahovala i zdravotnická záchranná služba. Sanitka odvezla do nemocnice k vyšetření jednu dospělou osobu a jedno dítě, protože se nadýchaly zplodin hoření v bytě ve třetím nadzemním podlaží, právě v tom, ve kterém došlo k požáru,“ dodal Žemlička. Hasiči na nosítkách vynesli i jednoho z obyvatel, který ze zdravotních důvodů nebyl schopen chůze.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kromě vlastního zásahu hasičům pomohla i voda, která do dýmající instalační šachty vylila z poškozeného potrubí teplé vody.

Kromě vlastního zásahu hasičům pomohla i voda, která se do dýmající instalační šachty vylila z poškozeného potrubí teplé vody. „Vytékající voda přispěla k omezení šíření požáru. Hasiči pak s pomocí vysavače vodu z prasklého potrubí odstranili,“ vysvětlil mluvčí.

„Nikdo z obyvatel domu nepožadoval náhradní ubytování. Většina se postupně vrátila do svých bytů,“ uzavřel Roman Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám