Hlavní obsah

Při požáru v Ostravě našli mrtvolu, policie má podezření na vraždu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Žhářský útok, který měl pravděpodobně zamaskovat stopy po vraždě, vyšetřují kriminalisté v Ostravě-Vítkovicích. Požár vypukl v několikapodlažním domě, který slouží jako ubytovna, v noci na středu. Hasiči během zásahu objevili v jednom z bytů tělo, které neslo stopy po předchozím napadení. Policie zatím nesdělila, zda byl v souvislosti s případem někdo zadržen, více informací by mělo být k dispozici až ve čtvrtek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí policie Lenka Sikorová. Požár vypukl v úterý před desátou hodinou večerní. Hasiče na ně upozornil správce ubytovny, který zajistil okamžitou evakuaci zhruba dvou stovek lidí.

„Hasiči nalezli v hořícím bytě tělo šestačtyřicetiletého muže, který se s největší pravděpodobností stal obětí zvlášť závažného zločinu. Kriminalisté nyní vyhodnocují stopy a čekají na výsledky soudní pitvy. V této fázi zatím nemůžeme poskytnout konkrétní informace,“ řekla mluvčí Lenka Sikorová.

Podobně odpověděla na dotaz, zda byl někdo zadržen. „Vzhledem ke stavu prověřování nemůžeme zatím tuto informaci potvrdit,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám