Hlavní obsah

Při požáru u Jilemnice zemřel člověk, v Havlíčkově Brodě se nadýchali čtyři lidé kouře

Aktualizováno

Při požáru rodinného domu v obci Kruh nedaleko Jilemnice v okrese Semily zemřel v pátek večer muž. Čtyři lidé se zranili při sobotním požáru bytu v Havlíčkově Brodě. Hasiči z něj museli evakuovat 28 osob.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Příčinou vzplanutí byla zřejmě technická závada, přesná příčina se vyšetřuje,” řekl v sobotu zastupující mluvčí krajských hasičů Jan Přerovský. Hořelo uhlí a dřevo v kotelně.

K požáru vyjely čtyři jednotky hasičů s výškovou technikou v pátek krátce před 19:00. „Na místě uvnitř objektu nám jedna osoba oznámila, že je tam člověk v bezvědomí. Toho hasiči vytáhli a předali zdravotníkům, osobu vyvedli z domu," uvedl Přerovský.

Mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev řekl, že vynesený muž zemřel: „U jedné osoby probíhala resuscitace, lékař však konstatoval smrt. Druhá osoba byla s lehkými zraněními ošetřena na místě.”

Požár hasiči zlikvidovali ve 20:00, poté dům ještě odvětrávali. Předběžná škoda se odhaduje na 50 000 korun.

Požár bytu v Havlíčkově Brodě 

Požár bytu v Havlíčkově Brodě si vyžádal v sobotu převoz čtyř lidí do nemocnice. Osmadvacet obyvatel domu museli hasiči evakuovat.

„Příčinu vzniku požáru zjišťují naši vyšetřovatelé. Výše způsobené škody ještě nebyla stanovena,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Tři jednotky, povolané k likvidaci události, dostaly plameny brzy pod kontrolu. Čtyři lidé, kteří byli záchranáři převezeni do havlíčkobrodské nemocnice, se podle mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka nadýchali kouře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám