Hlavní obsah

Při požáru bytu na pražských Vinohradech zemřela žena, tři lidé se zranili

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů zasahovalo na Štědrý den u požáru bytu v Praze-Vinohradech. Hasiči našli v bytě mrtvou zhruba 40letou ženu, tři lidé včetně dítěte se zranili. Hořet začalo podle policie od vánočního stromečku.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zasahovali u požáru bytu v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hasiči vyjeli k požáru přízemního bytu v Lucemburské ulici před šestou hodinou odpoledne. Plameny byly během několika minut uhašeny.

„Tři zraněné osoby jsou v péči záchranářů. Při požáru byla nalezena jedna mrtvá osoba. Celkem jsme z domu evakuovali 10 osob,” informoval mluvčí hasičů Martin Kavka.

Zranění podle mluvčí záchranářů Jana Poštové utrpěli dva muži a malé dítě. Muž ve věku čtyřiceti let skončil s popáleninami obličeji a zad, dvaašedesátiletý s popáleninami hlavy a ruky. Oba odvezli na popáleninové oddělení vinohradské nemocnice. Dívka ve věku dva a půl roku utrpěla lehké zranění, preventivně však byla také odvezena na vyšetření do nemocnice.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči zasahují v Lucemburské ulici

Podle Kavky hořelo vybavení bytu. Příčina požáru a úmrtí bude nyní předmětem vyšetřování jak hasičů, tak policistů.

„Kriminalisté budou prioritně zjišťovat, zda k požáru stromku a následně celého bytu, došlo vlivem například technické závady, nebo něčím nedbalostním jednáním,” uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

U prvního letošního hořícího vánočního stromku v Praze zasahovali hasiči již kolem páté hodiny odpoledne v ulici Doležalova na Černém Mostě. Kouř se dostal na chodbu domu a 14 obyvatel muselo být evakuováno. Osm lidí si poté převzala záchranná služba, protože se nadýchali kouře. Hasiči také zachránili čtyři domácí mazlíčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám