Hlavní obsah

Při pádu střechy domu na Karvinsku zemřelo roční dítě

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Bludovice
Aktualizováno

Střecha rodinného domku se zřítila v pátek vpodvečer v Horních Bludovicích na Karvinsku. Při neštěstí zahynulo roční dítě, jeho rodiče byli zraněni.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Článek

„Sedlová střecha rodinného domku v rekonstrukci spadla na malé dítě a jeho rodiče,“ řekl Právu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Podle mluvčího moravskoslezské záchranné služby Lukáše Humpla byla žena s vážnými vícečetnými poraněními sanitou převezena na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice, muže s lehčím poraněním nohy záchranáři převezli na chirurgii nemocnice v Havířově.

„Posádka letecké záchranné služby se snažila o záchranu ročního dítěte, bohužel neúspěšně. Dítě na místě zemřelo,“ řekl Humpl.

Záchranáři ošetřili i 13letou dívku s akutní stresovou reakcí, která byla svědkem neštěstí.

„Událost nám byla ohlášena po 17,30h. Na místo vyjely tři jednotky hasičů,“ řekl Kůdela. Doplnil, že spadla sedlová střecha přízemního rodinného domku, který rodina rekonstruovala.

„Podle prvotních informací, které jsme získali od svědků, byl 42letý muž na střeše staršího rodinného domku, který je v rekonstrukci. Část střechy se opravovala, došlo k uvolnění snad nějakého ukotvení. V prostoru, kam spadla střecha, byla 40letá žena s ročním dítětem,“ popsala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že rodina si starší dům opravovala svépomocí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám