Hlavní obsah

Při pádu myslivec zastřelil kamaráda

Právo, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Čtyřiatřicetiletý myslivec zastřelil o víkendu svého kamaráda - mysliveckého hospodáře. Muži se právě vraceli z lesa po čekané na srnce. Výstřel vyšel náhodou, když jeden z nich s nezajištěnou zbraní upadl.

Foto: Lenka Hatašová

Koláže v rukách svých autorů

Článek

"Střela se odrazila od zbraně druhého 47letého muže a zasáhla ho do břicha. V kritickém stavu byl převezen do nemocnice, kde v noci na neděli i přes okamžitý lékařský zákrok zranění podlehl," uvedla dnes mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Mladší z mužů bude obviněn z trestného činu ublížení na zdraví, za což mu hrozí až pět let vězení. Podle policie totiž závažně porušil pravidla správného zacházení se zbraní. "Nesmí se pohybovat s nezajištěnou zbraní. Měl ji mít zabezpečenu pojistkou. K výstřelu by tak nedošlo," vysvětlila Javoříková.

Nadýchal alkohol

Navíc mu policie po neštěstí naměřila 0,28 promile alkoholu, výsledky krevní zkoušky zatím nejsou známé. "Přiznal, že si dal dvě tři piva, ale podle svých slov již po obědě," upřesnila Javoříková. Neštěstí se přitom stalo až v půl desáté večer.

Podobné případy

prosinec 1998 - U Sudoměřic na Hodonínsku zemřel myslivec, kterého zasáhl do hlavy náboj z kolegovy zbraně. Lovci se vraceli z pochůzky, jeden snímal z ramene pušku a zbraň vystřelila.

- Lékaři se marně snažili zachránit život myslivce z Mičovic na Prachaticku, kterého při honu na divočáky zasáhla střela do hrudníku.

září 1999 - Svého kolegu zastřelil omylem myslivec při lovu divokých prasat v kukuřičném poli u Libeřic na Chrudimsku.

- U Konice na Prostějovsku myslivec při pronásledování prasete zastřelil ve tmě muže pracujícího na poli.

listopad 1999 - Dvaašedesátiletého Rakušana, který se účastnil honu na Klatovsku, omylem postřelil místní lovec. Cizinec zemřel po převozu v sušické nemocnici.

leden 2000 - Zranění podlehl při čekání na zvěř myslivec ve Ždárnicku na Hodonínsku. Policie uvedla, že ho nešťastnou náhodou zasáhl náboj z kulovnice jiného lovce.

březen 2002 - Osmadvacetiletý lovec z Luhačovic při lovu divokých prasat zastřelil předsedu mysliveckého spolku ve Slopném na Zlínsku. Asi deset myslivců vytvořilo rojnici ve tvaru písmene U a když se uvnitř objevil kanec, myslivec po něm vystřelil. Místo zvířete však zasáhl jednašedesátiletého kolegu.

červenec 2004 - Při návratu z lovu u obce Lípa na Zlínsku myslivec nešťastnou náhodou postřelil kolegu do břicha. Muž na následky zranění o den později v nemocnici zemřel.

Zdroj: ČTK

Místní lidé jsou z nehody zdrcení, myslivecký hospodář byl mezi nimi oblíbený. "Ten kluk, co ho střelil, není místní. Byl to prý jeho kamarád někde z Kroměřížska. To je jeho štěstí. Kdyby tady bydlel, s lidmi už by nevydržel," řekl Právu jeden z usedlíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám