Hlavní obsah

Při nočním požáru ve Frenštátě se zranilo pět lidí

• Aktualizováno
Právo, plk

Pět zraněných si vyžádal noční požár dvoupodlažní budovy ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tři lidi hasiči zachránili ze střechy. Případ prověřují i policisté, ti spolu s hasiči šetří, co bylo příčinou výbuchu a následného požáru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár dvoupodlažní budovy ve Frenštátě pod Radhoštěm

Článek

O výbuchu s požárem se hasiči dozvěděli čtvrt hodiny po sobotní 23. hodině. Na místo vyrazilo několik profesionálních a dobrovolných jednotek.

„Tři lidé ze zasažené budovy utekli na střechu vedlejšího objektu, odkud je po žebřících zachránili hasiči. Bylo mezi nimi i jedno dítě. Dalších deset osob dům opustilo,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Podle něj zasáhly plameny přízemní část budovy s prodejními prostory, kouř se dostal do druhého obytného podlaží.

Čtyři lidé skončili v nemocnici

Záchranáři pomohli celkem pěti lidem. „Jeden muž byl pouze prohlédnut zasahujícím lékařem, ale jeho ošetření nebylo potřebné. Další čtyři osoby transportovala sanitní vozidla do nemocnice v Novém Jičíně.

Všechny byly při vědomí a mimo ohrožení života. Muž a žena středního věku utrpěli vícečetná poranění v oblasti horních a dolních končetin středně závažného rázu. Po ošetření byli předáni na chirurgickou ambulanci. Mladá žena a pětiletý chlapec byli k vyloučení zdravotních obtíží přepraveni na interní a dětskou ambulanci,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Vybuchující pyrotechnika

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla, že požár zasáhl objekt městské tržnice, ve kterém se nachází i byt.

„Jakmile to okolnosti dovolí, bude provedeno ohledání požářiště, kterého se budou účastnit specialisté, kriminalisté a policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Příčiny požáru a výbuchu jsou předmětem prověřování kriminalistů, kteří spolupracují s vyšetřovatelem hasičů,“ doplnila policejní mluvčí. Prvotní informace o výbuchu zábavní pyrotechniky se podle ní nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám