Hlavní obsah

Při nehodách na Rakovnicku a Rychnovsku zemřeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Rakovnicku u obce Srbeč srazilo v sobotu odpoledne auto chodce. Podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy, byl muž na místě mrtvý. Ke smrtelné nehodě došlo i u Vamberka na Rychnovsku. Při srážce dvou osobních vozů zemřeli dva lidé, informovala mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se podle mluvčího stala na silnici ve směru na Mšec. "Řidič osobního vozidla Škoda Octavia srazil pětapadesátiletého chodce. Muž utrpěl zranění, která se neslučovala se životem, a na místě jim podlehl," uvedl Chalupa.

Policie nařídila soudní pitvu sraženého muže. Policisté okolnosti nehody dále vyšetřují.

Auto vjelo do protisměru, posádka nepřežila

Dvě osobní auta Peugeot 406 a Renault Kangoo se v sobotu kolem 15:00 srazila na silnici I/14 u Vamberka na Rychnovsku. Dva lidé na následky nehody zemřeli, další dva byli zraněni, řekla Kormošová. Nehoda se stala před kruhovým objezdem.

"Na místě zahynul spolujezdec z Peugeotu, řidič zemřel při převozu v sanitce. Dva zranění z Renaultu byli převezeni do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," uvedla Kormošová.

Přesnou příčinu nehody policie zjišťuje. Podle všeho vyjel řidič Peugeotu do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem.

Od pátku zahynulo na českých silnicích už osm lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám