Hlavní obsah

Při kontrole na dálničním odpočívadle našli celníci v kamionu tři Afghánce

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Skupinu tří migrantů zadrželi celníci ve čtvrtek odpoledne na dálničním odpočívadle na Novojičínsku. Mladiství muži z Afghánistánu, kteří cestovali v návěsu rumunského kamionu, byli eskortováni na pracoviště cizinecké policie.

Foto: Celní úřad pro Moravskoslezký kraj, .

Celníci objevili tři mladíky, kteří cestovali v návěsu rumunského kamionu.

Článek

O případu informovala mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická. Na to, že kamion veze migranty, se přišlo při rutinní kontrole.

„V průběhu činnosti hlídky bylo zjištěno, že v návěsu rumunského nákladního vozidla byl slyšet nějaký hluk. Na místo byly povolány další dvě mobilní hlídky. Vozidlo bylo zajištěno,“ uvedla mluvčí.

Foto: Celní úřad pro Moravskoslezký kraj, .

Mladíci cestovali v návěsu kamionu.

Z důvodu možného ohrožení členů hlídek celníci vyčkali s otevřením připojeného návěsu na příjezd policie. „Po otevření nákladového prostoru na celníky a policisty čekali tři mladiství pocházející z Afghánistánu. Byla provedena prohlídka návěsu, kde byla nalezena taška a batoh patřící jednomu z migrantů. Případ byl předán Policii České republiky a je nadále v šetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám