Hlavní obsah

Přejetý muž z Domažlicka měl v krvi 6,32 promile alkoholu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Překvapivý byl pro policisty výsledek pitvy 33letého muže z Holýšova na Domažlicku, kterého začátkem loňského prosince přejel 19letý mladík. Do kolonky o množství alkoholu v krvi zapsal patolog téměř smrtelných 6,32 promile, což odpovídá vypití více než litru kořalky. Na trestní odpovědnost řidiče to zřejmě nebude mít žádný vliv.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z pitevní zprávy vyplývá, že bezprostřední příčinou smrti byl následek nehody,“ řekl Právu domažlický policejní šéf Lubomír Martinec s tím, že vůči řidiči jsou zahájeny úkony pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti.

Nehoda se stala po druhé hodině ráno. Mladík za volantem vozidla audi se při jízdě plně nevěnoval řízení. „Ohlédl se za chodcem, který šel po chodníku u levého kraje komunikace a na řidiče gestikuloval pohybem paží,” popsala policistka Dagmar Brožová.

Přitom přejel částečně do protisměru, kde přehlédl člověka, který ležel na silnici, a už nestačil zareagovat. „Řidič přivolal zdravotnickou záchrannou službu a poskytoval první pomoc. Muž při převozu do nemocnice zemřel,“ doplnila Brožová.

Vyšetřovatelé nyní zjišťují míru zavinění řidiče. „Přibrali jsme znalce z oboru dopravních nehod, aby určil, zda řidič mohl nebo nemohl s ohledem na rychlost vozidla a pohledové podmínky střetu zabránit,“ uzavřel Martinec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám