Hlavní obsah

Předvánoční hornické neštěstí ve Stonavě vyšetří mezinárodní tým

Právo, Aleš Honus
Karviná

Příčiny největší hornické tragédie v novodobé historii samostatného českého státu, která se stala krátce před Vánoci a kterou nepřežilo třináct havířů, bude prověřovat mezinárodní tým vyšetřovatelů. Na jeho zřízení se dohodli experti během pátečního zasedání na Okresním státním zastupitelství v Karviné.

Foto: Aleš Honus, Právo

Černá kočka před dolem ČSM ve Stonavě.

Článek

Úkolem mezinárodního týmu bude vyšetření tragédie, mezi jejímiž oběťmi jsou především polští horníci, kteří na Karvinsko dojížděli za prací. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu v Dole ČSM Stonava zemřelo 13 horníkůVideo: AP

„Pátečního pracovního jednání se zúčastnili zástupci Nejvyššího státního zastupitelství v Brně, státní zástupci Okresního státního zastupitelství v Karviné, policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Dalšími zúčastněnými byli zástupci Nejvyššího státního zastupitelství ve Varšavě, Krajského státního zastupitelství v Gliwicích a Krajského ředitelství policie v Katowicích,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

„Na schůzce bylo dohodnuto uzavření dohody o vytvoření společného vyšetřovacího týmu se členy z obou zemí i další vzájemná spolupráce,“ dodala mluvčí s tím, že informace médiím o průběhu vyšetřování bude nadále poskytovat Okresní státní zastupitelství v Karviné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám