Hlavní obsah

Před agresivním řidičem policista uskočil na poslední chvíli

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Doslova na poslední chvíli uskočil policista před osobním automobilem, který se na něj v úterní večer řítil v Uherském Brodě. Vůz byl bez registrační značky, a přestože řidič odmítl dechovou zkoušku i odběr krve, bylo z jeho dechu zřejmé, že před jízdou pil alkohol.

Článek

Policista si auta bez státní poznávací značky všiml při kontrole jiného vozu. Vešel do silnice a zdviženou paží dával znamení k zastavení.

„Policista se s řidičem setkal pohledem a dával mu znamení k zastavení u krajnice. Přitom v řidiči poznal muže, který byl před třemi dny přistižen při řízení v opilosti. Místo toho aby motorista zpomalil a najel ke krajnici, udělal kličku těsně před dodávkou, zrychlil a jel přímo na policistu,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že policista uskočil v posledním možném okamžiku do mezery mezi zaparkovaná auta.

Otrlého řidiče se hlídka vydala stíhat. Netrvalo dlouho a osmatřicetiletého muže zajistila a eskortovala na policejní oddělení. I když z něj byl silně cítit alkohol, na služebně odmítl nejen dechovou zkoušku, ale i odběr krve, za což mu hrozí pokuta do padesáti tisíc korun. Dále se dopustil dvou přestupků: jízdy s autem bez registrační značky a nezastavení na pokyn policisty.

„Především je ale zadržený muž podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za který zákon stanovuje až šest let vězení,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám