Hlavní obsah

Pražští policisté propagují soukromou firmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská policie má další problém. Jedno z oddělení pražské dopravní policie totiž podle TV Nova funguje jako reklamní agentura soukromé firmy, která nabízí lidem po dopravních nehodách služby spojené s vyřizováním potřebných náležitostí. Podle Novy policisté účastníkům nehody přímo rozdávají leták zmíněné firmy, který je informuje, kam mají po nehodě volat.

Článek

Leták působí dojmem, že jde o oficiální výzvu státních orgánů, neboť je doplněn státním znakem a odkazem na ministerstvo financí. Vedení pražské police slíbilo, že případ vyšetří a potrestá viníky. "Policistovi k tomu nikdo nedal pokyn a neměl by nic takového dělat," řekl v úterý Nově mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek na adresu policisty, který účastníkům nehody letáčky rozdával.

"Není možné, aby soukromá firma užívala velký státní znak," řekla Nově mluvčí ministerstva vnitra Radka Kovářová. Pod státním znakem na letáku je navíc nápis "Ministerstvo financí ČR" a registrační číslo, a to jen proto, že ho firma od ministerstva kdysi dostala. Teď na ni navíc ministerstvo ani nedohlíží. "Firma se registrací u ministerstva financí zaštiťovat nemůže," řekla mluvčí ministerstva financí Petra Krainová.

Jiné podniky, které se podobné činnosti věnují, jsou podle Novy rozzlobené. Jsou přesvědčené, že policisté za předávání letáků dostávají od firmy peníze. Její jednatel René Ventura to ale popřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám