Hlavní obsah

Požáry ze sucha ničí zemědělcům úrodu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Současné horké počasí, které nahrává požárům, dělá nemalé vrásky zemědělcům. Těsně před začátkem žní totiž oheň už na několika místech zničil úrodu na polích. Jen za středu vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji ke třem větším požárům na poli. Po poledni likvidovali požár pole s obilím v Letinech na Plzeňsku.

Článek

"Hořela asi šestihektarová plocha," řekl František Vaško z Krajského ředitelství hasičů v Plzni. Do pole muselo najet několik cisteren a hasiči oheň likvidovali z korby za pomoci vodních děl. "Požáry se v tomto suchu rychle šíří. Když dojedeme na místo, je rozsah požáru zpravidla mnohem větší, než v jakém nám byl původně nahlášen," uvedl operační důstojník krajských hasičů Tomáš Vlasák.

Současně s požárem v Letinech bojovali s ohněm hasiči také na poli mezi Horšovským Týnem a Stříbrem. Tam se plameny rozšířily na téměř dvacetihektarovou plochu a na místě zasahovalo šest hasičských sborů. Další požár pak zaměstnal hasiče na poli mezi Dobřany a Líněmi na Plzeňsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám