Hlavní obsah

Požár zničil na Hodonínsku střechu rodinného domu, škoda dva miliony

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Škodu za dva miliony korun způsobil v neděli odpoledne požár střechy rodinného domu v Mutěnicích na Hodonínsku. Likvidace ohně zaměstnala 44 hasičů.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči likvidují požár střechy v Mutěnicích

Článek

Zprávu o požáru dostali hasiči v 17.40 hodin. Vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místo spěchalo sedm cisteren, žebřík a tři další vozidla.

„Hasiči do boje proti plamenům postupně nasadili tři vysokotlaké a tři vodní proudy. Zasahovat museli v dýchací technice,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Při požáru v Chodově evakuovali hasiči desítky lidí, nikdo není vážně zraněn

Krimi

Dvaačtyřicet minut po ohlášení měli situaci pod kontrolou, úplná likvidace požáru je zaměstnala ještě na další hodinu. „Pomocí termokamery vyhledali skrytá ohniska. Museli rozebrat zborcenou střešní konstrukci a vyklízeli slámu z půdy. Na zemi ji pak prolévali vodou,“ dodal mluvčí.

Požár zasáhl a z velké části zničil střechu ve dvorní části domu na ploše sedmdesáti metrů čtverečních. Vyšetřovatel vyčíslil škodu předběžně na 2 miliony korun.

Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. Při požáru se nikdo nezranil.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči likvidují požár střechy v Mutěnicích

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám