Hlavní obsah

Požár ve Vítkově měl tři ohniska, potvrdili vyšetřovatelé

Právo, Aleš Honus
Opava

Požár rodinného domku ve Vítkově na Opavsku, při kterém byla těžce popálena dvouletá romská holčička a její rodiče, zapálili žháři způsobem, který dával obětem co nejmenší šance na záchranu. Hasiči ve středu potvrdili, že při ohledání požáru byla nalezena tři ohniska požáru.

Foto: Ožana Jaroslav, ČTK

Následky požáru rodinného domu ve Vítkově na Opavsku.

Článek

Zatím sice není jisté, že tři ohniska byla skutečně založena třemi zápalnými lahvemi, nicméně tato pravděpodobnost je velmi vysoká.

"Mohu potvrdit, že ohniska požáru byla celkem tři. Vzorky předmětů, které byly nalezeny na místě, nyní zkoumají policejní specialisté. Výsledky budou k dispozici možná během příštího týdne,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Více informací ovšem odmítl říct s tím, že případ vyšetřuje policie.

Nechtěl ani komentovat, zda každé z ohnisek požáru bylo v jiné místnosti. To ale už od počátku tvrdí jak maminka holčičky, tak i další lidé, kteří domek obývali. "Bylo to několik ran, jak zápalné lahve proletěly oknem,“ řekla Právu matka dítěte na nemocničním lůžku.

Pachatelé žhářského útoku jsou stále neznámí. Policie už v úterý potvrdila, že pachatel nebyl jediný a v autě, které viděli svědci v době útoku projíždět kolem domu, sedělo několik osob.

Dvouletá dívka, která utrpěla těžké popáleniny na 80 procentech těla, je stále v kritickém stavu hospitalizována v ostravské fakultní nemocnici a prognóza dalšího vývoje není zatím příliš příznivá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám