Hlavní obsah

Požár haly se škodou čtyři miliony způsobil cigaretou 11letý chlapec

Plánice

Policie odložila případ vyhořelé haly plné sena a slámy v Plánici na Klatovsku. Velký požár se škodou přes 4,1 milionu korun způsobil jedenáctiletý chlapec, který neuhasil nedopalek cigarety.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Oheň, který zasáhl také osobní vůz, likvidovalo 19. května odpoledne 11 jednotek hasičů. Na místě zasahoval také vrtulník. Policie to vyšetřovala jako přečin poškození cizí věci, sdělila v neděli klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

„Trestný čin, kterého se měl dopustit nezletilý, byl podle trestního řádu odložen, neboť nebylo prokázáno úmyslné zavinění,” uvedla.

Chlapec zachránil při požáru chalupy na Zlínsku svou sestru

Krimi

Objekt celý shořel, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu. Krmivo vyvezli a nechali dohořet na poli, na místě zasahovali až do druhého dne.

„Vyšetřovatelé hasičů a policistů se psem na vyhledávání akcelerantů hoření zjistili, že v hale nezletilý nedostatečně uhasil nedopalek cigarety a došlo k jeho vznícení,” uvedla Ladmanová. Původně byla škoda odhadnutá na více než osm milionů korun.

Místní dobrovolný hasič, který řídil cisternu, na cestě havaroval, když se střetl s osobním vozidlem. Jeho řidiče musela letecká záchranná služba převézt do Fakultní nemocnice v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám