Hlavní obsah

Poullainová před nehodou pila alkohol

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Herečka Chantal Poullainová, která před dvěma týdny havarovala v Olomouci a vážně zranila dva mladé lidi, pila před jízdou alkohol. Podle olomoucké policejní mluvčí Jitky Dolejšové zkouška prokázala v krvi řidičky 0,2 promile alkoholu, což odpovídá zhruba jednomu vypitému pivu.

Foto: Josef Zajíc

Při večerní vyjížďce Ostravou byla dobrá nálada.

Článek

Znalci naopak neshledali v krvi herečky omamné a psychotropní látky a drogy prozatím nenalezli ani v lahvičce uschované ve vycházkové holi, kterou měla v autě. Technickou závadu na voze znalci vyloučili.

"Znalecké zkoumání obsahu lahvičky nevykazuje, že by v ní byla droga. Znalec však ještě provádí dílčí analýzy, jejichž výsledky mají být známy nejdříve v úterý," uvedla Dolejšová.

Obsah podezřelé lahvičky je stále neznámý

Poullainová havarovala na kruhovém objezdu v Olomouci, kde narazila do před ní jedoucího osobního auta. Při nehodě v něm byl těžce zraněn pár mladých lidí. Herečka utrpěla otřes mozku.

Poullainová začala čelit spekulacím, že v autě vezla drogy, když policisté objevili v její vycházkové holi lahvičku s bílým práškem. Obsah ampulky je už dva týdny zkoumán v laboratoři. Herečka odmítá, že by šlo o drogu.

Zatím nebyla ani z ničeho obviněna. Je však podezřelá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Pokud by se její vina prokázala, hrozilo by jí až pět let vězení. "Trestní stíhání bude zahájeno, jakmile budou známy výsledky všech expertíz," dodala Dolejšová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám