Hlavní obsah

Postrach žen z Bíliny dopadli, byl jím teprve šestnáctiletý mladík

Právo, koc
Aktualizováno

Policisté zadrželi lupiče, který přepadával v Bílině na Teplicku starší ženy. Teprve 16letý mladík, který byl na útěku z výchovného ústavu, okradl nejméně pět žen. Vyšetřovatel mladého lupiče obvinil z loupeže, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu vzhledem k věku hrozí maximálně pětiletý pobyt za mřížemi. Teplický okresní soud uvalil ve čtvrtek odpoledne na mladého lupiče vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První krádeže se dopustil koncem ledna, kdy ženě vytrhl z ruky kabelku s osobními doklady, penězi a mobilním telefonem. O měsíc později přepadl na schodišti bytového domu další ženu, které vytrhl kabelku, ve které měla peníze a platební karty.

„Hned další den kradl znovu, tentokrát si za oběť vyhlédl 70letou seniorku, ke které na ulici zezadu přistoupil a sáhl jí do nákupní tašky, ze které jí odcizil peněženku,“ přiblížil Právu první tři mladíkovy krádeže teplické policie Daniel Vítek.

Posledních dvou přepadení se dopustil v tomto týdnu a na rozdíl od předchozích skutků, které policisté kvalifikovali jako krádeže, se nyní dopustil loupeží.

Mladík se při zadržení bránil

„První spáchal v úterý brzy ráno, kdy přistoupil k poškozené do výtahu a začal se s ní přetahovat o tašku. Žena se nechtěla svého majetku vzdát a tašku stále držela, agresivní mladík ale stále za kabelu tahal, až žena upadla na zem. Vláčel ji několik metrů po chodbě a nakonec jí začal vyhrožovat, že ji „píchne“. Žena tedy raději z obavy o svůj život tašku s věcmi v hodnotě necelých 400 korun pustila,“ popsal Vítek drsný případ.

Když lupič zjistil, že ukradl jen několik stovek, rozhodl se krást znovu. Tentýž den po obědě přepadl svou poslední oběť. „V chodbě panelového domu přistoupil k poškozené, která mu přidržela dveře, aby mohl projít, zezadu ji objal a následně shodil na zem. Poté ženě prohledal kapsy a odcizil jí peněženku s třemi tisícovkami a platebními kartami,“ poznamenal Vítek s tím, že policisté mladistvého dopadli jen několik desítek minut po této loupeži. Museli dokonce použít donucovací prostředky, protože se zadržení aktivně bránil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám