Hlavní obsah

Poštovní úřednice si přepadení vymyslela, měla tři komplice

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Policisté objasnili případ údajného přepadení pobočky České pošty v Háji ve Slezsku na Opavsku. Poštovní úřednici, která byla v dubnu nalezena spoutaná a vydávala se za oběť, policie nyní obvinila ze zpronevěry a spolu s ní i další tři lidi, kteří jí ke zpronevěře pomohli. Částka, kterou měli obviněni získat, je vyčíslena na 630 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zpronevěry se měli dopustit v pobočce České pošty na ulici Antonína Vaška. Aby se na jejich protiprávní jednání nepřišlo, domluvili se, že vše zamaskují fingovaným loupežným přepadením, ke kterému mělo dojít 10. dubna,“ uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Vzhledem k výši údajného lupu se případem původně zabývala krajská kriminálka, a když vyšlo najevo, že přepadení bylo fingované, dostalo kauzu na starost okresní ředitelství. Jaká byla role jednotlivých obviněných v případu, nechce policie blíže upřesnit.

„V těchto dnech vyhotovil policejní komisař usnesení o zahájení trestního stíhání čtyř osob. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování a jakékoli další bližší informace by z taktického hlediska byly nevhodné zveřejnit,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám