Hlavní obsah

Popíjeli U Kaštanu, auto pak rozmetali o kaštan

– KROMĚŘÍŽ
Novinky, pno

Popíjení v restauraci U Kaštanu jakoby bylo v noci na úterý předzvěstí nehody, při které mladý řidič rozmetal osobní vůz o kaštan v obci Kvasice na Kroměřížsku. Opojná jízda trvala krátce, řidiče museli hasiči vystříhávat a skončil s těžkými poraněními v nemocnici. Jeho spolujezdec utrpěl lehčí zranění.

Článek

Vše začalo v místní restauraci U Kaštanu, kde podle policie oba muži popíjeli. Po zavírací době nasedli do Citroenu ZX před restaurací a po sto metrech havarovali při jízdě po náměstí Antoše Dohnala směre k ulici Hráza.

„Dvacetiletý řidič nezvládl řízení v pravotočivé táhlé zatáčce, bez brzdění přejel napříč silnicí a přední částí vozu vrazil do vzrostlého kaštanu levé krajnice. Následkem nárazu došlo k masivní destrukci přední části vozu,“ řekla mluvčí policie Květoslava Malenovská.

Řidič zůstal po nárazu ve vraku zaklíněn, vyprostit ho museli hasiči s vyprošťovacím zařízením. S těžkým poraněním byl převezen do nemocnice v Kroměříži. Jeho jednačtyřicetiletý spolujezdec utrpěl lehká zranění.

„Laboratorním vyšetřením krve bylo u řidiče zjištěno 2,15 promile alkoholu,“ doplnila Malenovská.

Reklama

Výběr článků

Načítám