Hlavní obsah

Popelářské auto na nábřeží v Praze smetlo troleje, tramvaje nejezdí

– Praha • Aktualizováno

Řidič nákladního auta skončil ve středu ráno na kolejích v centru Prahy. Zničil zastávku a strhl sloup trolejového vedení tramvají. Několik linek kvůli tomu muselo být odkloněno. Nikdo se nezranil. Tramvaje nepojedou kvůli poškozené troleji několik dní. Dopravní podnik předpokládá obnovení provozu v neděli o půlnoci.

Nehoda nákladního automobilu na Podolském nábřežíVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala po páté hodině ráno na Podolském nábřeží. Popelářské auto tam z dosud neznámých příčin vjelo na zastávku, smetlo zábradlí, sloup trolejového vedení a zastavilo se na kolejích.

„Při nehodě popelářského auta nebyl nikdo zraněn, řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Pravděpodobnou příčinou nehody bude zřejmě mikrospánek,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Do Tančícího domu vjelo BMW, skončilo v kavárně

Krimi

„Hasiči zasahovali u nehody nákladního vozu, při které došlo k poškození trakčního vedení. Po zajištění nehody jsme případ předali kolegům z pražského dopravního podniku,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: Aktu.cz

Nehoda nákladního automobilu v Podolí

Dopravní podnik odklonil dopravu v úseku Dvorce a Podolská vodárna. Linky 2, 3, 17 a 21 z centra se vrací až k Podolské vodárně. Linka 27 byla odkloněna na Smíchov.

„V ranní špičce byl na modřanské trati nedostatek tramvají, jelikož další se tam nemohou dostat a jejich kapacita bohužel nestačila,“ uvedl dopravní podnik.

Po osmé hodině ráno začalo vyprošťování auta, během kterého byly uzavřeny oba jízdní pruhy.

Foto: Aktu.cz

Popelářské auto zničilo zastávku i sloup

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám