Hlavní obsah

Popelář nenáviděl svou práci, s kumpánem podpaloval kontejnery i auta v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kontejnery v plamenech, hořící auta. Takovou spoušť podle policie za sebou nechávali postupně v několika desítkách případů v Praze dva muži, které kriminalisté zadrželi kvůli podezření ze žhářství. Jeden z nich měl při zatčení plynovou pistoli a sekyrku. Vyšetřování ukázalo, že hlavní podezřelý se živil jako popelář, ale práci nesnášel, takže podpaloval odpadky.

Zatýkání v případu žhářství v Praze Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala ve středu mluvčí policie Violeta Siřišťová, kriminalisté podle ní byli dvojici na stopě zejména díky kamerovým záznamům od poloviny loňského prosince.

Žhář založil požár v centru Brna přímo pod kamerou

Krimi

Policisté zaznamenali celkem několik desítek vznícených kontejnerů a kontejnerových stání a rovněž požáry osmi vozidel na Praze 8 a 3.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela v Praze dva muže podezřelé ze žhářství, jeden z nich měl u sebe zbraně

Před samotným zadržením měli u hlavního podezřelého informaci, že u sebe může mít zbraně a bere drogy, počítali tedy podle mluvčí dopředu s donucovacími prostředky.

Maskovaný žhář podpálil v Příbrami pizzerii

Krimi

„To se také potvrdilo. Muž měl v době zadržení v ruce sekeru a navíc u něj byla při prohlídce nalezena v náprsní kapse expanzní krátká střelná zbraň,” uvedla Siřišťová.

Foto: HZS Praha

Požár osobních vozidel v ulici U Prefy v Praze, z jehož založení podezírá policie dva žháře

Zadržený na záznamu z akce, který policie k případu zveřejnila, hovořil o tom, že dostal plynovou pistoli. Stejný den zadrželi kriminalisté i druhého z podezřelých.

Mladík, který škrtl pod kostelem v Gutech, je po smrti

Krimi

Oba policie obvinila z obecného ohrožení, poškození cizí věci a výtržnictví, za což jim hrozí až osmileté vězení. Celkovou škodu vyšetřovatelé vyčíslili na více než půl milionu korun, na případu ale podle mluvčí dále pracují a cifra i seznam případů se ještě mohou zvýšit.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela v Praze dva muže podezřelé z podpálení desítek kontejnerů a osmi aut

„Motivem jejich žhářských útoků bylo kromě toho, že si požáry hlavní pachatel natáčel na mobil, rovněž to, že pracoval sám jako popelář, a vyjadřoval tak negativní vztah ke své práci. Negativní roli vždy sehrálo i požití drog a alkoholu,” dodala Siřišťová.

Na Plzeňsku zapálil žhář luxusní audi, patří ukrajinské podnikatelce

Krimi

K případu doplnili informace rovněž hasiči, podle nichž byl dílem podezřelých žhářů například požár v polovině ledna v ulici U Prefy, kde zcela vyhořela dvě osobní auta a další skončilo značně poškozené.

Foto: HZS Praha

Při požáru v ulici U Prefy v Praze zcela vyhořela dvě auta, policie podezírá dva muže z úmyslného zapálení

„Škoda byla odhadnuta na 340 000 korun,” sdělil ve středu mluvčí hasičů Martin Kavka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám