Hlavní obsah

Rozsáhlý požár bývalého kravína na Domažlicku vyšetřuje policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strýčkovice

Několik hasičských jednotek likvidovalo v noci na středu rozsáhlý požár budovy bývalého kravína ve Strýčkovicích na Domažlicku, kde hořely balíky sena. Policie požár vyšetřuje jako trestný čin, podle vyšetřovatelů vše nasvědčuje tomu, že ho někdo založil úmyslně. Škoda přesáhla milion korun.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Rozsáhlý požár na Domažlicku.

Článek

V někdejším zemědělském areálu začalo hořet v úterý před půlnocí. Podle informací Práva oheň uviděl jeden ze zaměstnanců a zavolal o pomoc. Na místo postupně dorazilo osm hasičských jednotek.

„Hořely balíky sena v přístavku. Použili jsme vykladač, kterým jsme balíky postupně vyváželi, rozhrnovali a prolévali vodou,“ popsal ve středu ráno zásah mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že se plameny podařilo dostat pod kontrolu před šestou hodinou ranní.

Rozsáhlý požár autoservisu v Praze. Hořela auta, spadla střecha

Krimi

Policejní mluvčí Dagmar Brožová uvedla, že její kolegové případ vyšetřují jako trestný čin poškození cizí věci. Stopy na místě podle ní nasvědčují tomu, že požár byl dílem žháře.

„Na místo požáru stále dohlížejí kolegové z Holýšova. Zamířili tam také domažličtí kriminalisté a policejní psovod se psem, který vyhledává akceleranty hoření, což může v tomto případě být třeba benzín,“ upřesnila Brožová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Rozsáhlý požár v bývalém kravíně na Domažlicku.

Předběžná škoda byla vyčíslena na více než milion korun. Oheň zasáhl nejenom 280 balíků, ale právě i bývalý kravín.

V Kladně hořela prádelna, pět zraněných

Krimi

„Šlo o opuštěný objekt, kde jsme naštěstí neměli zvířata. Využívali jsme ho jako sklad na seno. Je to pro nás starost navíc. Zatím jsme na místo vůbec nesměli. Musíme zjistit, co všechno shořelo,“ okomentoval událost předseda představenstva Zemědělské společnosti Srbice Pavel Vrba, která areál ve Strýčkovicích vlastní.

Reklama

Související články

Plameny zničily roubenku na Jičínsku

Rozsáhlý požár roubeného stavení likvidovali hasiči v noci na středu na Jičínsku. Plameny zasáhly téměř celou roubenku a způsobily škodu za více než milion...

Výběr článků

Načítám