Hlavní obsah

Polský střelec z Masters of Rock dostal u soudu dvouletou podmínku

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

S dvouletou podmínkou vyvázl čtyřiačtyřicetiletý občan Polska, který v pátek ráno ohrožoval s plynovou pistolí v ruce fanoušky open air festivalu Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku. Při incidentu padl v pátek kolem půl třetí ráno výstřel, který probral i rockery ve stanovém městečku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Mezinárodní hudební festival Masters of Rock.

Článek

Okresní soud ve Zlíně muži v pondělí uložil desetiměsíční trest podmíněně uložený na dva roky. Zároveň muži zabavil pistoli.

Incident se zbraní se odehrál u stanového festivalového městečka. Muž podle mluvčího soudu Davida Kolumbera zamířil zbraní na skupinku čtyř lidí. „Poté ruku s pistolí zvedl směrem nahoru a vystřelil,“ citovala ČTK mluvčího soudu. Při střelbě nebyl nikdo zraněn.

Podle policistů došlo ke střelbě přímo před hlavním vchodem u tábořiště. „Muž skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková. Majiteli plynové pistole hrozilo až tříleté vězení.

Do areálu by se nedostal, tvrdí pořadatelé

Letošního Masters of Rock si tak agresivní polský fanoušek příliš neužil. V policejní cele vydržel až do rozhodnutí soudu.

„Takové zbraně nepatří vůbec na veřejnost. Do areálu by se ale s touto zbraní muž nedostal, prohlídky návštěvníků byly osobní, ostraha je v tomto ohledu výborná. Na druhou stranu nejsme schopni absolutně uhlídat 25 tisíc fanoušků, kteří jsou rozprostřeni po celých Vizovicích,“ podotkl Jiří Daron z pořádající agentury Pragokoncert.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Masters of Rock ve Vizovicích se střílelo

Střelbu na open air festivalu Masters of Rock řeší od pátečního rána zlínští policisté. Cizinec tam při hádce vytáhl zbraň, se kterou ohrožoval ostatní...

Výběr článků

Načítám