Hlavní obsah

Polovina rybářů přišla při razii o povolenky

Právo, hon
Bruntál

Odebráním povolení k rybolovu skončilo v pátek pro jedenáct rybářů večerní rybaření na břehu přehrady Slezská Harta na Bruntálsku. Při razii rybářské stráže a policie přišla o povolenky téměř polovina kontrolovaných rybářů. Důvodem alarmujícího výsledku akce bylo většinou chytání příliš mladých ryb.

Článek

Akce proběhla ve večerních a nočních hodinách z pátku na sobotu. „Skoro polovině kontrolovaných rybářů bylo odebráno povolení k lovu, to z důvodu lovení ryb, které nedosahovaly stanovené míry určené pro tyto účely, a dalším důvodem byl rybolov v době, kdy to je zakázáno,“ uvedla mluvčí policie Pavla Tušková.

Bezpečnostní opatření policie a rybářské stráže bylo podle ní zaměřené na eliminaci všech negativních jevů souvisejících s výkonem rybářství a také s dopravní problematikou.

„Jednalo se o kontrolu povolenek k lovu, státních rybářských lístků, dodržování doby lovu, ale i předpisů o ochraně životního prostředí, ochraně vodních toků, problematiky pytláctví, dodržování pravidel silničního provozu a podobně,“ dodala mluvčí a upozornila, že v podobných akcích bude policie pokračovat i nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám