Hlavní obsah

Policisté zachránili sebevražedkyni, hlavu měla položenou na kolejích

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jen několik sekund potom, co ji odtáhli z kolejiště, prosvištěl místem vlak. Dva policisté z plzeňské služebny na Borech zachránili život 51leté ženě, která se rozhodla spáchat sebevraždu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Vše začalo telefonátem muže na tísňovou linku, který oznámil, že jeho přítelkyně chce skoncovat se životem. „Policisté okamžitě vyjeli na adresu, kde se měla žena zdržovat. Protože nikdo neotvíral, přivolala hlídka na místo hasiče, kteří dveře bytu otevřeli,“ popisovala začátek případu policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Jelikož uvnitř bytu nikdo nebyl, pátrali policisté dál. „Zjistili, že žena zanechala v poštovní schránce své sousedky peníze, cennosti a dopis na rozloučenou. Dozvěděli se také, že by žena mohla být na své chatě v Plzni-Liticích. Když ji ani tam nenašli, začali hledat po okolí,“ pokračovala Raindlová.

Ženu nakonec objevili, jak leží u železniční trati a hlavu má položenou na kolejích. „V tu chvíli už byl na dohled vlak. Oba policisté proto ženu rychle odtáhli do bezpečí. Po pár vteřinách místem projel vlak,“ uzavřela Raindlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám