Hlavní obsah

Policisté vyšetřují v Praze sérii loupeží. Muž hrozil výbušninou a škrtil zaměstnance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tři loupežná přepadení, které má na svědomí pravděpodobně stejný podezřelý, vyšetřují od tohoto týdne pražští kriminalisté. V jednom obchodě vyhrožoval atrapou výbušniny, ve druhém škrtil zaměstnance starožitnictví.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z loupežných přepadení v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

První loupež se odehrála v pondělí v ulici V Tůních po jedné hodině odpoledne. Pachatel vešel do obchodu a pod pohrůžkou vyhození prodejny do vzduchu požadoval vydání peněz. V ruce přitom měl atrapu výbušniny. Prodavačka mu dala několik tisíc korun a lupič odešel.

Vlajka je to nejcennější, hájil se u soudu fanoušek Baníku obžalovaný z loupeže

Krimi

Podle policie stejný muž loupil o dva dny později v lékárně ve Vyšehradské ulici. „Nerad bych střílel, chci peníze,“ prohlásil po vstupu. Žena se však nezalekla a vytočila 158. Muž ihned utekl.

Policie hledá svědky kvůli napadení seniora na ulici v Aši

Krimi

„O půl hodiny později však již stál na prahu vchodu do starožitnictví v Ječné ulici, kde pravděpodobně z nezdaru v lékárně hned u vchodu rozbil několik starožitností. Následně začal škrtit zaměstnance, když mu nechtěl vydat hotovost, kterou po něm požadoval,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Starožitník mu vydal několik tisíc korun a muž odešel. Kriminalisté zajistili kamerové záznamy podezřelého a obracejí se na veřejnost se žádostí o pomoc. „Muž má na levém předloktí tetování. Pokud znáte jeho totožnost, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ konstatoval Rybanský.

Podezřelému hrozí za loupež až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám