Hlavní obsah

Policisté v Ostravě a Karviné už znají jména svých nových šéfů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policisté v Ostravě a Karviné budou mít nové vedení. V čele Městského ředitelství policie Ostrava bude od srpna 49letý René Dočekal. Vedoucím Územního odboru Karviná bude už od července 41letý Miloš Pollak.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nový ředitel ostravské policie René Dočekal.

Článek

Oba nové manažery ve čtvrtek představil novinářům moravskoslezský krajský policejní ředitel Tomáš Tuhý. "Ostrava a Karviná v rámci našeho kraje představují největší a kriminalitou nejzatíženější území. Obě pracují s velkým počtem policistů a ta problematika je tak velká, že v mnohém předčí některá krajská ředitelství v republice," uvedl šéf moravskoslezské policie Tuhý.

Právě proto podle svých slov věnoval výběru velkou pozornost a na vedoucí pozice obsadil lidi, kterým věří, že situaci zvládnou.

Nový ostravský policejní ředitel René Dočekal v posledních několika letech působil na holešovské policejní škole, problematiku Ostravy ale zná, protože zde dříve v různých funkcích působil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nový ředitel karvinské policie Miloš Pollak.

"Rád bych navázal na práci svých předchůdců, ať už to byl Rostislav Pavliska, nebo Tomáš Landsfeld. Tu práci vnímám jako koncepční a systémovou. Bližší komentáře bych si nechal na pozdější dobu," řekl Dočekal.

Nový vedoucí karvinského územního odboru Miloš Pollak strávil celou profesní kariéru v Karviné, donedávna působil ve funkci zástupce okresního šéfa. Jako svůj hlavní úkol vidí zlepšení bezpečnostní situace v okrese.

Reklama

Výběr článků

Načítám