Hlavní obsah

Policisté v ČR a USA zadrželi pašeráky extáze za 183 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Čeští policisté společně se svými americkými kolegy zadrželi v posledních dnech na několika místech v České republice a USA několik pašeráků "taneční drogy" extáze. V pátek to řekl šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous.

Foto: Petr Pokorný

Nové dresy týmu Motor sledge představili hráči (zleva) Daniel Kalina, Zdeněk Klíma a prezident HC ČEZ Motor ČB Roman Turek

Článek

V USA bylo zatčeno 13 osob, mezi kterými je i několik Čechů a Izraelců. Americká policie při zátahu zabavila větší množství drogy v hodnotě zhruba 183 miliónů korun.

Vyšetřovatelé odhadují, že překupníci dodali za sledované období do Spojených států, ale také do Austrálie, Polska a Ruska, nejméně sedm miliónů tablet extáze.

Operace je namířena proti evropské síti pašující extázi do USA. "Na této rozsáhlé a déle trvající akci spolupracujeme s americkou stranou. Na základě našich informací policie v USA zatkla několik osob, mezi nimi i Čechy. Nemohu však ještě upřesnit, kolik jich bylo a odkud pochází," řekl Komorous s tím, že zatím je na akci uvaleno informační embargo.

Zatýkalo se i v ČR

Zatýkání se nevyhnuli ani pašeráci extáze přímo v České republice. Podle Komorouse patřili do stejné skupiny lidí, které zadržela americká policie. Bližší počet zatčených osob ani další podrobnosti však opět kvůli embargu nechtěl prozradit.

Podle mluvčí policejního prezídia Lucie Uhlířové by měla policie zveřejnit podrobnější informace v pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám