Hlavní obsah

Policisté uhlídali na Brněnsku skiny

Právo, Petr Knötig
MOKRÁ - HORÁKOV

Jako na policejních manévrech si v noci ze soboty na neděli připadali obyvatelé obce Mokrá - Horákov na Brněnsku, kde desítky policistů dohlíželi na koncert příznivců hnutí skinheads. Těch se sjela zhruba stovka z okolí i ze Slovenska do malé hospody u místního hřiště na koncert spojený s oslavou narozenin organizátora akce.

Foto: Archiv, Právo

Policisté kontrolují návštěvníky koncertu skinheadských kapel.

Článek

Protože hned od počátku bylo zřejmé, že téměř všichni návštěvníci koncertu patří k skinheadům, policisté každého návštěvníka zkontrolovali a zapsali pro případné trestní stíhání.

"Je to děsné, člověk jede na koncert a místo toho ho tady legitimují jako nějakého vraha. To je demokracie," nadávala většina návštěvníků, kteří museli projít kordonem policistů. Ti uzavřeli vchod na stadion a pustili jen toho, koho zkontrolovali. Někteří proto raději rovnou odjeli.

"Koncert trval asi 5 hodin a jeho účastníci se začali rozcházet v neděli kolem jedné hodiny ráno. Všichni pak odjeli domů do tří hodin a pak už byl klid. Akce se obešla bez incidentů a nikoho jsme nemuseli předvádět či zadržet," potvrdila Věra Uhrová z policie pro Brno - venkov.

Policisté kontrolovali i řidiče

Policejní opatření se nedotýkalo jen účastníků koncertu, ale i ostatních lidí, kteří třeba jen projížděli obcí. Hlídky totiž nestály pouze u stadionu, ale i na všech okrajích obce, aby se předem dalo mapovat, kolik lidí míří na koncert a dalo se zabránit incidentům. To nesli s nevolí mnozí řidiči, protože většina aut prošla policejní kontrolou a to bez ohledu na to, kdo seděl za volantem.

"Jedu domů z práce a kvůli nějakým hloupým náckům mě kontrolují, jako bych měl na svědomí kdoví co. Samý zdržení. Já bych takový koncerty ani nepovolil. Kam jsme se to dostali," hřímal starší řidič škodovky, u níž policisté kontrolovali technický stav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám