Hlavní obsah

Policisté rozprášili prodejce pervitinu ve východních Čechách

HRADEC KRÁLOVÉ

Významnou ránu utržila drogová scéna ve východních Čechách, kterou jí zasadili detektivové Národní protidrogové centrály a místní kriminalisté při akcích Fantom a Kendy na konci listopadu. Policie obvinila z výroby a distribuce pervitinu celkem 13 lidí, z nichž většina byla zkušení kriminálníci.

Článek

Jako první proběhla akce Fantom zaměřená na distributorskou síť, jejíž členové obchodovali s pervitinem od začátku roku 2002 nejen ve východních, ale i severních Čechách.

"Policie obvinila pět mužů, čtyři z nich skončili ve vazbě. Na prodeji sedmi kilogramů drogy vydělali asi sedm miliónů korun," sdělili novinářům na dnešní tiskové konferenci zástupci policie.

Při domovních prohlídkách detektivové objevili varnu pervitinu, tablety extáze a marihuanu.

Prodával pervitin za mřížemi

Jen o několik dní později policisté pozatýkali v rámci operace Kendy dvě ženy a šest mužů ve věku od 25 do 39 let. Také tato skupina prodávala ve velkém pervitin, čímž si vydělala asi čtyři milióny. Kromě drog se ovšem její členové zabývali dalšími zločiny, jako jsou krádeže aut či vloupání do bytů a kanceláří.

"U 37letého muže z Trutnovska byla zajištěna nelegální laboratoř na výrobu pervitinu, několik druhů zbraní a celkově i u dalších zainteresovaných osob 50 gramů pervitinu a 30 gramů marihuany," pokračovala krajská policejní mluvčí Renata Šanderová. Z tohoto gangu skončilo pět mužů ve vazbě. Šestý komplic je za mřížemi už delší dobu a pervitin prodával právě ve vězení.

"Třináct lidí bylo obviněno z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Kromě tří z nich, kteří jsou posuzováni jako zvlášť nebezpeční recidivisté a tudíž mohou mít až o třetinu vyšší trest, všem hrozí až deset let vězení," zakončila Šanderová.

Reklama

Výběr článků

Načítám