Hlavní obsah

Policisté našli v lese pohřešovanou dívku, byla zavražděna

– Klášterec nad Ohří • Aktualizováno

Policisté objevili na Chomutovsku tělo pohřešované devítileté dívky, po níž celou středu pátrali. Uvedl to velitel chomutovské kriminálky. Příčinu smrti policie nezveřejnila, upřesní ji soudní pitva. Večer ale policisté potvrdili, že dívka zemřela násilnou smrtí a případ vyšetřují jako vraždu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Místo činu policie neprodyšně uzavřela

Článek

Mohu potvrdit, že jsme našli tělo,“ řekla Novinkám krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Večer uvedla, že dívka byla zavražděna a tělo bylo nalezeno v lesíku u obce Ciboušov zhruba kilometr od dívčina bydliště v Klášterci nad Ohří.

Policie okolí místa, kde tělo našla, uzavřela a nad lokalitou létá policejní vrtulník.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na místě podle Bartošové pracuje výjezdová skupina krajských kriminalistů. První oddělení krajské kriminálky obvykle vyšetřuje násilná úmrtí. Z databáze pohřešovaných osob už policie dívku vyřadila.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Před základní školou, kterou dívka navštěvovala, zapalují její kamarádi a obyvatelé města svíčky a nosí plyšáky.

V osm hodin večer se v Klášterci u školy, kam dívka chodila, uskuteční pietní setkání.

Dívka se nevrátila ze školy

Matka dívky ještě v době, kdy se po dítěti pátralo, v rozhovoru s novináři řekla, že se dozvěděla, že dítě od školy odvezl pán v černém triku a otrhaných kalhotách.

Devítiletá dívka byla pohřešovaná od úterý, kdy se nevrátila ze školy. Ve středu ráno se do pátrání zapojilo na sedmdesát policistů z Územního odboru Chomutov, 27 policistů pořádkové jednotky Ústí nad Labem, čtyři strážníci městské policie a 65 hasičů.

V Klášterci prohledávali i sklepní kóje a úložné prostory v panelových domech.

Matka mluvila o únosu 

Matka pohřešované dívky žádala na Facebooku o pomoc. Obávala se, že její dceru někdo unesl. Uvedla také, že se našla jedna bota její dcery. Vedoucí pátrací akce Milan Nemček ale prohlásil, že o ničem takovém nevědí. Mluvčí chomutovské policie Marie Pivková dodala, že se policii ozývali obyvatelé města s různými podněty.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Do pátrání se zapojili hasiči.

Základní škola, kam dívka chodila, byla po poledni v obležení rodičů. Řada z nich si přijela osobně vyzvednout své děti. „Je to strašné, co se stalo, bojím se, proto jsem tady,” řekla matka desetileté Lucie. Podle školačky bylo ve středu celé vyučování poznamenáno událostí. „Všichni o tom mluví,” poznamenala dívka.

Případy policie zatím nespojuje 

Policisté zatím případ nespojují se čtvrtečním únosem další nezletilé dívky na Mostecku. „Na to je příliš brzy,“ uvedla policejní mluvčí Marie Pivková. Večer mluvčí policie pro TV Nova dodala, že nic nenaznačuje tomu, že by spolu případy souvisely.

Policie v souvislosti s únosem z minulého týdne pátrá po muži středního věku, který je podezřelý z toho, že ve čtvrtek odpoledne v obci na Mostecku násilím naložil nezletilou dívku do vozidla tmavé barvy nezjištěného typu a později ji vysadil na Chomutovsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám