Hlavní obsah

Policisté Langra po výslechu propustili, z jeho bytu vynesli pytle a krabice

Olomouc
Aktualizováno

Bývalého ministra vnitra Ivana Langra, zadrženého v souvislosti s údajnou korupční kauzou, policisté po mnohahodinovém výslechu propustili, uvedla ve středu ráno Česká televize. Někdejšího politika odvezli v úterý pozdě večer z jeho olomouckého domu. Policie nic nekomentovala, z domu odnášela pytle a papírové krabice. Stalo se tak zhruba po čtyřech hodinách, kdy sem byl převezen z Prahy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Bývalého ministra vnitra Ivana Langra (vpravo) přivezla policie k jeho domu v centru města.

Článek

Langra policisté v noci vyslýchali. Radiožurnálu sdělil, že policii podal vysvětlení a řekl vše, co chtěli vědět. Co u něj kriminalisté hledali, prý netuší a doteď nerozumí tomu, co se odehrálo. Případ dál nechtěl komentovat s odkazem na policejní vyšetřování.

„Mohu potvrdit, že byl propuštěn ve dvě hodiny v noci,“ řekl Právu Langrův advokát Tomáš Sokol. Odmítl sdělit jakékoliv další podrobnosti s tím, že nebyl zbaven mlčenlivosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Langrův dům v centru města opustili v úterý v noci po více než 13 hodinách žalobci z olomouckého vrchního státního zastupitelství. Dění odmítli jakkoli komentovat. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) kvůli podezření z korupce a zneužití pravomoci zasahovali v úterý také v Praze.

Prohlídka v olomouckém domě bývalého místopředsedy ODS a Poslanecké sněmovny Langra trvala od úterního rána, žalobci dům opustili bez jediného slova kolem 23.00.

Foto: Miroslav Hradil, Právo

Policisté v Olomouci zasahovali i v domě Ivana Langera.

V kauze se policie podle médií zaměřila také na jeho známého, olomouckého podnikatele Ivana Kyselého. Zadržen prý byl rovněž náměstek z olomouckého krajského ředitelství policie Karel Kadlec, vedení olomoucké policie nechtělo nic komentovat. Právě o vazbách Kadlece na Langra a Kyselého se v minulosti spekulovalo, prověřovala je také Generální inspekce bezpečnostních sborů, případ však nakonec odložila.

Zásah na hejtmanství

Policisté zasahovali také na olomouckém hejtmanství. Telefon hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD) byl po celé úterý nedostupný. Budovu však neopustil, podle ČTK se ještě v úterý po 20.00 v jeho pracovně svítilo. Informace o něm však neměli ani jeho nejbližší kolegové. Podle serveru lidovky.cz byl Rozbořil šest hodin zavřený s policisty ve své pracovně a nesměli k němu ani jeho náměstci.

Média uvedla, že policie se zajímala i o Radka Petrůje z krajského ředitelství policie v Olomouci a Tomáše Uličného z olomouckého oddělení GIBS, detektivové se prý budou zajímat i o ředitele úřadu kriminální policie Milana Pospíška a náměstka ředitele protikorupční policie Jiřího Jacha. Policejní prezident Tomáš Tuhý novinářům v úterý řekl, že zásah se týká i jednoho z krajských policejních ředitelství a celostátního útvaru spadajícího pod policejní prezidium.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám