Hlavní obsah

Policisté honili motorkáře noční Prahou, zastavil ho až zátaras

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté pronásledovali ulicemi Prahy v sobotu 30. října motorkáře, který se rozhodl, že nezastaví na výzvu mužů zákona a zmizí v ulicích města. Jeho bezohlednou nebezpečnou jízdu ulicemi zastavil až zátaras v Legerově ulici. Dalšího ujíždějícího řidiče zastavily tento čtvrtek až varovné výstřely.

Článek

Hlídka chtěla řidiče motorky zastavit ve Vinohradské ulici, ten se ale dal na úprk ulicemi Prahy 2, 4 a 10.

„Jakmile řidič spatřil policejní vozidla a asi desítku policistů, zastavil, motocykl položil a snažil se utéct. Policisté však muže zadrželi a následně zatkli,“ řekla mluvčí policie v Praze Jana Rösslerová.

Policejní evidence pak odhalily, že 33letý motorkář má uložený opakovaný zákaz řízení a od srpna je na něj vydaný zatykač. „Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až tříleté vězení. Případ je veden ve zkráceném řízení,“ doplnila mluvčí policie.

Řidiče auta zastavily až varovné výstřely 

Automobilovou honičku zažili pražští policisté i ve čtvrtek. Muže v ulicích Prahy zastavily až varovné výstřely. Nejdříve ujížděl policistům, pak po zatarasení cesty ještě zkoušel mužům zákona utéct. Moc dobře věděl, proč prchal za každou cenu, auto bylo kradené a on sám má zakázáno řídit.

Honička se v hlavním městě odehrála po páté hodině odpoledne. Policisté pronásledovali Volkswagen Passat, který byl v evidenci kradených aut. Řidič nejdříve způsobil dopravní nehodu, pak mu cestu zablokovala policejní hlídka.

„Před tou se snažil utéct, policisté ho ale dostihli, a také za pomoci dvou varovných výstřelů zadrželi. Orientační zkouška na návykové látky byla pozitivní,“ doplnila mluvčí pražské policie Rösslerová k druhému případu.

Na služebně se muž prokázal doklady na jiné jméno. Ukázalo se, že 33letý muž byl několikrát trestán za majetkové delikty.

„Muž se zpovídá z trestného činu podílnictví, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až čtyřleté vězení,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám