Hlavní obsah

Policisté dopadli patnáctiletého chlapce, v Ostravě přepadl a oloupil seniorku

Právo, hon
Ostrava

Ostravské policii se podařilo dopadnout patnáctiletého chlapce, který před týdnem v Ostravě-Porubě přepadl a vážně zranil šestašedesátiletou důchodkyni, která vystupovala z tramvaje. Mladý lupič odcizil ženě zlaté řetízky a způsobil jí zranění, se kterým se bude léčit zřejmě několik týdnů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Přepadení se odehrálo minulý pátek na tramvajové zastávce Zahrádky na ulici Opavská. Když žena vystupovala z tramvaje, mladík jí strhnul tři řetízky.

„Razance trhnutí byla tak intenzivní, že došlo nejen k poškození řetízků a jejich přetržení, ale zejména k pádu oběti. Žena byla zřejmě v důsledku užité síly katapultována přes tramvajový ostrůvek až k zábradlí, kde upadla na zem,“ uvedla mluvčí.

Lupič ze zastávky se dvěma řetízky utekl, třetí šperk zůstal na místě. „Zraněné ženě pomohla další cestující, stejně jako zatím nezjištěný svědek, který začal podezřelého pronásledovat. Mladý muž běžel za podezřelým, kterého se mu nepodařilo zadržet. Zpět k poškozené se ale vrátil s batohem podezřelého, který měl při útěku odhodit,“ dodala mluvčí. Policie nyní vyzývá mladíka, který lupiče pronásledoval, aby se přihlásil policii.

Odsouzen za krádeže

Zraněná žena byla ošetřena záchranáři a následně musela být hospitalizována v nemocnici. „Mladistvý se měl skutku dopustit v době, kdy byl na vycházce z ústavu, kde byl umístěn na základě dříve uložené ochranné výchovy. Orientační dechová zkouška zadrženého chlapce vykázala hodnotu zhruba 0,6 promile alkoholu,“ dodala mluvčí policie.

V posledních třech letech byl výrostek soudy odsouzen za provinění krádež i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, zkušební doba uloženého trestu dosud neskončila. „Dále bylo zjištěno, že mladistvý se měl opakovaně dopouštět útěků. Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil trestní stíhání mladistvého pro provinění krádež a ublížení na zdraví. Soud vzal obviněného do vazby,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám