Hlavní obsah

Policista v uniformě se opil v hospodě a střílel

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLAVIČIN

Dva výstřely z policejní pistole vyděsily v pondělí odpoledne návštěvníky restaurace U Talafy ve Slavičíně na Zlínsku. Přestože střílející 24letý příslušník cizinecké a pohraniční policie byl v pracovním stejnokroji, nešlo o zákrok proti zločinci, jak by se dalo předpokládat, nýbrž o vyvrcholení jeho pitky s dalšími kolegy.

Foto: Dana Hradilová

Některé vzácné tisky z knihovního fondu byly i restaurovány.

Článek

Podle zjištění Práva se sem přišli posilnit cestou ze střeleckých prověrek ve Zlíně. "Pokud vyšetřování skutečně potvrdí, že se toho policista dopustil ve službě a podnapilý, budou proti němu přijata příslušná personální opatření, tedy bude propuštěn. Obecně nelze ve službě pít alkohol, natož v podnapilém stavu manipulovat se zbraní a také ji použít bezdůvodně," konstatoval mluvčí jihomoravské cizinecké policie Roman Skřepek.

Jak Právu sdělila mluvčí Cizinecké a pohraniční policie Klára Krejčí, byl už policista, sloužící na referátu cizinecké policie v Brumově-Bylnici, postaven do vyšetření případu mimo službu. "Tento mladý policista vystřelil dvakrát. Důvody vyšetřuje Inspekce ministra vnitra. I to, zda se hrubého přestupku nedopustil pod vlivem alkoholu," řekla v úterý Právu.

Zahrádka byla plná lidí

Událost se stala na venkovní zahrádce restaurace. "V tu dobu tady bylo kolem patnácti lidí. Někteří se po střelbě zvedli a odešli. Z takového chování jde skutečně strach," potvrdil Právu vedoucí směny v restauraci Alan Furman. "Lidé nám oznámili, že se v hospodě střílelo. Když jsme na místě zjistili, že střelcem byl policista, zajistili jsme jej i jeho služební zbraň a po ohledání místa činu a zjištění prvotních informací od svědků jsme věc předali Inspekci ministra vnitra.

Policista byl podroben opakovanému odběru krve na alkohol. Střílel do vzduchu, nikoho nezranil," uvedl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček. "Takové chování rozhodně není normální. Je to exces, který nepamatujeme. Nikdo si ho neumíme vysvětlit," prohlásil Roman Skřepek.

"Vyšetřování je v počátečním stádiu, takže zatím nelze říci, zda a z jakých trestných činů může být policista stíhán," doplnila mluvčí ministerstva vnitra Marie Masaříková. Zatím není jasné, zda policista střílel kvůli roztržce s kolegy či z jiného důvodu. Jeho kolegové, kteří by to mohli pomoci objasnit, totiž hned po incidentu zmizeli.

Policisté po příjezdu na místo našli už jen překvapeného střelce, který zjevně netušil, že někdo událost oznámil. Podle zjištění Práva nemohli být zbylí policisté v ten den vyslechnuti a podrobeni zkoušce na alkohol, protože vůbec nebyli k zastižení - řádně nenastoupili ani na večerní směnu.

Reklama

Související články

Policista prý vybíral zemřelému z účtu

Velkému pokušení asi neodolal jeden ze železnobrodských policistů. Už mrtvému 63letému muži z Jablonce, jehož 3. července za jízdy v okolí Skuhrova u Železného...

Výběr článků

Načítám