Hlavní obsah

Policista při zatýkání smrtelně zranil muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Mladý policista z Olomouce zbil minulý týden jednoho ze zatýkaných tak, že muž na následky zranění druhý den v nemocnici zemřel. Šestadvacetiletý policista byl obviněn z ublížení na zdraví a hrozí mu až osm let vězení. Policie jej v nejbližší době postaví mimo službu, nebo jej propustí.

Foto: Petr Hejna

hájovna U Červeného kříže

Článek

Mrtvý muž byl celostátně hledaný recidivista. Policisté jej stíhali pro loupež, výtržnictví a porušování domovní svobody. Poté, co jej dva policisté ve středu zatkli, byl předán do vazební věznice, kde si ve čtvrtek ráno stěžoval na bolesti břicha. Tentýž den zemřel.

Podle informací TV Prima a České televize použil policista nepřiměřeného násilí. Výtržník se mu při zatýkání vytrhl a pokusil se utéct, Policista jej chytil, povalil a začal do něj kopat.

"Utrpěl vnitřní poranění břicha," uvedl Ivo Vykopal z okresního policejního ředitelství. Pitva potvrdila, že zemřel na ranění, které mu policista způsobil.

Obviněný policista pracuje na druhém oddělení služby kriminální policie a vyšetřování okresního policejního ředitelství. "Jedná se o mladého policistu, dosud s ním nebyly žádné problémy, nebyl kázeňsky trestán a byl vždy dobře hodnocen," uvedl Vykopal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám