Hlavní obsah

Policista měnil výsledky měření radaru, teď čelí obvinění

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ze zneužití pravomoci veřejného činitele obvinil státní zástupce policistu z dálničního oddělení ve Svojkovicích na Rokycansku. Je podezřelý, že zmanipuloval údaje v přestupkovém řízení ve prospěch provinilého řidiče.

Článek

Právu to potvrdila mluvčí Inspekce ministra vnitra Martina Lídlová s tím, že inspekce akci s krycím názvem Speed ve čtvrtek ukončila a navrhla žalobci trestní stíhání dotyčného policisty.

„Policista v rámci dohledu nad bezpečností a plynulosti silničního provozu na dálnici D5 zmanipuloval výsledek měření rychlosti, aby tím úmyslně snížil kvalifikaci přestupku u řidiče. Překročení rychlosti vyřídil na místě blokovou pokutou, ačkoliv měl přestupek postoupit do správního řízení,“ upřesnila Lídlová.

Proč policista řidiče zvýhodnil, není jasné. Inspekci se nepodařilo prokázat, že by za svoji shovívavost dostal například úplatek. Policista je vyšetřován na svobodě a bude postaven mimo službu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám