Hlavní obsah

Policista dostal podmínku za krádeže na pracovišti

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Roční trest vězení s podmínkou na dva roky uložil ve středu tachovský soud dnes již bývalému policistovi z oddělení cizinecké policie v Tachově Jaroslavu Motlovi (27) za to, že v loňském roce na pracovišti okradl o více než čtvrt miliónu korun svoji šéfovou a o další tisíce korun své kolegy. Sám zpronevěřil sedm tisíc korun vybraných na pokutách.

Článek

"Doznal se a tvrdil, že potřeboval splatit dluh 30 tisíc korun. Když ho z kradených peněz splatil, přemýšlel, jak je vrátí a rozhodl se ostatní peníze vložit do hazardu. Podle svých slov je ale nakonec všechny prohrál," uvedl soudce Jan Kříž.

Soud v rámci trestu ještě rozhodl, že Motl nesmí po dobu čtyř let pracovat jako policista státní či obecní policie a musí uhradit poškozeným způsobenou škodu. Motl byl uznán vinným z krádeže a zpronevěry. Rozsudek je pravomocný.

Motl využil ke krádeži dne, kdy vedoucí oddělení Marta Fuchsová měla volno a on ji zastupoval. "Šel do její kanceláře a ze skříně jí sebral peníze i vkladní knížku. Následující den, kdy jeho nadřízená ztrátu zjistila, se v práci neobjevil. Když mu volala, ke krádeži se přiznal a požádal ji, aby to nehlásila, že peníze vrátí.

Později se zjistilo, že okradl ještě další dva své kolegy o deset tisíc korun, které vybrali na pokutách, a sám zpronevěřil sedm a půl tisíce korun, které vyinkasoval za přestupky," uvedl státní zástupce Václav Královec.

Fuchsová měla peníze uložené v několika obálkách. Dohady o jejich původu vysvětlila tím, že se jedná o její úspory. "Do skříně si ukládala po několik let peníze z výplaty. Na obálky si psala přesnou evidenci o vložených částkách, které korespondují s výplatnicemi z účtárny," řekl žalobce. Před soudem podle Kříže uvedla, že měla strach nechávat peníze doma, protože do bytu by se jí mohl kdokoliv lehce vloupat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám