Hlavní obsah

Policii spadl vrtulník, pojistka nehodu nekryje

Novinky, coe
Slaný

U Slaného na Kladensku se ve středu v podvečer při cvičném letu a následném přistávacím manévru poškodil policejní vrtulník. Jak Novinkám řekl Jaroslav Ibehej z policejního prezidia, při nehodě vznikla jen hmotná škoda na stroji, nikdo nebyl zraněn. Vrtulníky policie však nemají havarijní pojištění, jak Ibehej potvrdil.

Foto: Právo

Vrtulník Policie ČR. Ilustrační foto

Článek

„Nehoda se stala ve středu kolem 20. hodiny u Slaného. Šlo o vrtulník Letecké služby policie. Při přistávacím manévru došlo k poškození, rozsah škody je však předmětem zkoumání,“ řekl Ibehej.

Fotografie poškozeného vrtulníku se objevila na odborném serveru planes.cz. Na snímku je patrné, že stroji se při rychlém přistání odlomila zadní ocasní část a propadly ližiny.

V diskuzi pod fotografií čtenáři rovněž spekulují, zda byl stroj pojištěn. K tomu na otázku Novinek Ibehej doplnil: "Všechny policejní vrtulníky disponují pojištěním proti způsobení škody na cizím objektu. Havarijní pojištění má však jen vrtulník, který zajišťuje leteckou záchrannou službu."

Jak Novinkám řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kosková, zásah hasičů na místě nehody spočíval převážně v dohledu. „Asistovali jsme u toho, vrtulník jsme naložili na náklaďák a převezli do Ruzyně,“ uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám