Hlavní obsah

Policii se přihlásili dva lidé, kteří lhostejně procházeli kolem zraněného seniora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policii se přihlásili zatím dva lidé, kteří minulý týden bez povšimnutí procházeli kolem 93letého muže ležícího na eskalátoru. Po dalších třech policie stále pátrá. Muž ležel na eskalátoru ve stanici metra Želivského, protože upadl po konfliktu se zlodějkou.

Lidé procházeli kolem ležícího senioraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Do současné chvíle se policistům ozvaly dvě osoby (žena s květinami a muž s culíkem), se kterými budou nyní probíhat standardní úkony trestního řízení,“ sdělila mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policie jde po lidech, kteří nepomohli seniorovi, ten v Praze upadl na eskalátorech

Krimi

O případu policie informovala v pondělí s tím, že se odehrál minulé úterý ve stanici metra Želivského. Senior vystupoval z metra, když se k němu připojila žena, jež si stoupla těsně za něj. Ve vhodné chvíli mu pak vytrhla tašku. Muž se bránil, a když se za ní otočil, ztratil rovnováhu a upadl na eskalátor, přičemž ihned ztratil vědomí.

Foto: Policie ČR

Lidé, po kterých policie stále pátrá.

„Třiadevadesátiletý senior si pádem způsobil středně těžká zranění, těžký otřes mozku, několik fraktur a zůstal v bezvědomí ležet na eskalátoru,“ uvedla Siřišťová.

Schody jeho tělo vyvezly nahoru, kolem něj prošlo podle policie pět osob, aniž mu pomohly. Paradoxně mu nakonec pomohla sama zlodějka, která rovněž odhodila ukradené věci. Trestní stíhání ji však stejně neminulo.

Foto: Policie ČR

Lidé, po kterých policie stále pátrá.

Policisté pak vyhlásili pátrání po původně pěti lidech, z nichž zatím tři se nepřihlásili. Informace o jejich totožnosti přijme linka 158. Kriminalisté je podezřívají ze spáchání trestného činu neposkytnutí první pomoci.

Foto: Policie ČR

Lidé, po kterých policie stále pátrá.

Foto: Policie ČR

Žena okradla seniora na eskalátoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám