Hlavní obsah

Policie zveřejnila video ze záchrany muže v popelářském autě

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Videozáznam ze záchrany osmačtyřicetiletého bezdomovce, který si původně ustlal v kontejneru na papír a později ho nabral do svých útrob popelářský vůz, zveřejnili v úterý odpoledne kroměřížští policisté.

Záchrana muže z popelářského vozuVideo: Policie ČR

 
Článek

Na videu je patrné, jak policisté prohrabávají odpad v popelářském vozu, až naleznou ruku šťastného muže, který si jejich pomoc zavolal díky mobilnímu telefonu. Zesláblý bezdomovec po objevení potřeboval pomoc lékařů, kteří k němu přivezli nosítka. O chvíli později jej převezli do nemocnice.

„Stěžoval si na bolest končetiny,“ vysvětlila policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Bezdomovec může hovořit o velkém štěstí, že jej nechtěný krátkodobý pobyt v útrobách popelářského vozu, v těsném prostoru plném odpadků, nestál život.

Do kontejneru na papírový odpad se dostal v pátek večer poblíž centra města Kroměříž. Údajně se tam přišel ohřát. „Uvnitř pak popíjel alkohol a nakonec usnul. Zahrabal se pod papír, a tak ho nebylo vidět. V sobotu ráno obsah kontejneru skončil v popelářském voze i s nocležníkem. Ten měl u sebe naštěstí mobilní telefon a v těsném prostoru se mu podařilo vytáhnout ho z kapsy a zavolat na linku 158,“ podotkla policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám