Hlavní obsah

Policie zveřejnila identitu podezřelého ze znásilnění turistky v Praze. Může být nebezpečný

Praha

Policie už zná jméno podezřelého ze znásilnění a oloupení turistky v Praze. Podle ní jde o 38letého Eduarda Pištu, mohl by být ozbrojený a nebezpečný. Muž měl ženu napadnout o Vánocích na pražském Proseku.

Muž podezřelý ze znásilněníVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie o případu informovala v neděli a hned dostala několik tipů od občanů. „Jedná se o několikrát soudně trestaného osmatřicetiletého muže, který může být ozbrojený a nebezpečný, proto před ním varujeme. V minulosti byl odsouzený za násilnou trestnou činnost,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Podle policie by se hledaný mohl pohybovat v Praze bez peněz. Informace o jeho pobytu přijme linka 158.

Zvrhlík doprovodil turistku v Praze do hotelu. Po cestě ji znásilnil

Krimi

Muž podle policie přepadl ženu 25. prosince. Žena přijela strávit vánoční svátky se synem a na první svátek vánoční cestovala z nádraží Smíchov do hotelu na Proseku. Při přestupu na Palmovce ji podle policie oslovil neznámý muž a nabídl jí pomoc.

Foto: Policie ČR

„Zeptal se jí, kam cestuje, a že není problém, aby ji doprovodil až k hotelu, který hledala. S tím žena souhlasila a nechala se metrem a autobusem doprovodit na Prosek, odkud pokračovali pěšky přes park u ulice Na Jetelce,“ informoval Daněk.

V parku muž na ženu vytáhl nůž a chtěl peníze. Žena mu dala několik desítek dolarů, aby jí dal pokoj. Útočník jí však přiložil nůž na krk a na lavičce si podle policie vynutil orální sex. Následně utekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám