Hlavní obsah

Policie zná jména lidí, kteří nechali psa roztrhat opilou kočku

Právo, Novinky, fia, hon
FRÝDEK-MÍSTEK
Aktualizováno

Policie podezírá čtyři mladé lidi ve věku 24 a 25 let z brutálního utýrání kočky, které se objevilo na jednom serveru. Záběry začátkem týdne šokovaly českou veřejnost. Policejní stopa míří na sever Moravy, hrůzný čin se zřejmě udál na Fýdeckomístecku.

Článek

"Jeden z podezřelých pochází z Ostravy, druhý z Frýdku-Místku, další dva ze dvou okolních vesnic," řekla Novinkám Eva Brožová, mluvčí pražské policie. Právě pražští policisté mají zatím případ na starosti poté, co na kauzu upozornily Novinky.cz.

"Hodně nám pomohla mediální publicita. Občané nám volali a přispěli k vytipování podezřelých," dodala Brožová.

"Mohu potvrdit, že jsme dostali podnět na prověření konkrétní osoby. To je ale vše, co vám mohu říci,“ řekl Právu mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec s tím, že mladík z Frýdku-Místku zatím nebyl vyslechnutý.

Podle titulků šokujícího videa, na které upozornily Novinky, se událost odehrála vloni 23. června. Záznam začíná záběry na dvojici mladíků, kteří drží kočku pod krkem a z lahve jí do tlamy lijí alkohol. Potom ji pustí na zem a pustí na ni bojového psa.

Na videu je vidět skupinu mladíků a dívek, kteří sledují, jak pes trhá tělo kočky. Utrpení zvířete skončí poté, co mu jeden z mladíků šlápne na hlavu a ještě jednou na bezvládnou kočku pustí psa.

Kamera zachycuje nejmenší detaily jak umírajícího zvířete, tak i obličeje některých účastníků zvrhlého večírku. Je tedy velmi pravděpodobné, že podnět na policii přišel od někoho, kdo video viděl a některého z účastníků poznal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám